Вчені заявили, що коронавірус викликає облисіння

17.11.2020, 17:52
89352

Хворі на COVID-19 у всьому світі стикаються з довгостроковими наслідками захворюваннями: нові симптоми проявляються навіть через кілька місяців після одужання. У тому числі – втрату волосся.

Читайте також: Вчені назвали напої, які вбивають COVID-19

Останні місяці все більше з’являється повідомлень про те, що одним з наслідків COVID-19 разом з втратою нюху, кашлем і слабкістю може бути облисіння.

Зокрема, про це заявляли вчені Національного центру глобальної охорони здоров’я і медицини Японії. З 63 пацієнтів, які потрапили в дослідження, 9 чоловіків і 5 жінок повідомили про втрату волосся через два місяці після появи симптомів коронавірусної інфекції, передає 24 канал.

Чому коронавірус викликає облисіння 

Лікарі вважають, що облисіння може викликати не сам вірус, а потужний стрес, з яким стикається хворий. COVID-19 має на організм людини як прямий, так і непрямий вплив.

Цей механізм ще не вивчений до кінця, однак достеменно відомо, що втрата волосся – це аутоімунний процес. Тобто імунітет атакує власне волосся, і сильний стрес може запустити цей механізм.

Скільки людей мають таку проблему

На цей час немає точних даних про те, скільки людей, які перехворіли на COVID-19, зіткнулися з проблемою втрати волосся, проте з різних країн з’являються повідомлення про те, що це досить поширена проблема.

У серпні фахівці Медичної школи Університету Індіани провели опитування в Facebook серед 1500 пацієнтів, які офіційно вважаються здоровими, але як і раніше страждають від довгострокових наслідків перенесеної інфекції. Вчені повідомили, що люди відчувають проблеми з концентрацією уваги, пам’яттю, страждають від безсоння, у них погіршуються зір. Близько третини опитаних повідомили про втрату волосся.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com