Вчені заявили, що маски істотно знижують ризик зараження коронавірусом

22.10.2020, 09:09
87178

Японські вчені з Інституту медицини при Токійському університеті провели унікальний експеримент, який показав, що носіння медичних масок на 80% зменшує загрозу зараження коронавірусом нового типу. Про це в четвер, 22 жовтня, повідомив місцевий телеканал NHK.

Читайте також: Вчені запевняють, що полоскання ротової порожнини може знизити ризик передачі коронавірусу

Так, для експерименту дві голови манекенів з датчиками розмістили в ізольованому просторі на відстані 50 сантиметрів один від одного. Одна з голів “кашляла”, а інша – “вдихала” навколишнє повітря.

Так, якщо на голові, що “вдихала”, була звичайна матерчата маска, поглинання часток коронавірусу зменшувалося на 17%, якщо надягали тришарову хірургічну маску – на 47%, якщо ж респіратор N95 – на 79%.

Коли матерчату або медичну маску надягали на голову, яка “кашляла”, фахівці фіксували зменшення поглинання коронавірусу іншою головою більш ніж на 70%.

Коли ж обидва манекени “використовували” хірургічні маски, ризик заразитися COVID-19 знизився на 80%, однак повністю не зник.

“Наші досліди показали, що носіння масок у період пандемії дуже важливе, проте не потрібно в них надмірно вірити”, – заявив керівник групи дослідників професор Есіхіро Каваока за підсумками експерименту, в якому вперше було використано коронавірус.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com