Вчені заявили, що створять ліки проти коронавірусу у формі таблетки

15.05.2020, 14:51
72469

Вчені в Каліфорнії працюють над вакциною від коронавірусної інфекції. Очікується, що вона знайде форму таблетки, а не кошти для ін’єкцій.

Читайте також: В Україні запускають масове тестування на антитіла до коронавірусу

Коронавірусна вакцина у формі таблетки замість ін’єкцій випробують на людях. Її творці вважають, що цей препарат буде готовий вже на початку 2021, пише The Daily Mail.

Американський імунолог доктор Шон Такер (Sean Tucker) тестує кілька перспективних вакцин від COVID-19 в каліфорнійській лабораторії. Деякі з них випробують на людях вже на початку липня. Їхня особливість в тому, що всі вони випускаються у формі таблеток, а не ін’єкцій. Це набагато зручніше для більшості людей.

По-перше, таблетку можна приймати в будь-якому місці, і для отримання необов’язково йти в поліклініку. По-друге, багато дітей бояться уколів і поводяться буйно в кабінеті у лікаря, а таблетку прийняти набагато простіше.

Ми сподіваємося на те, що ці та інші вакцини будуть готові для виробництва у великих кількостях, тобто на рівні багатьох мільйонів доз до кінця цього року і на початку наступного, – заявив доктор Такер, старший науковий співробітник біотехнологічної компанії Vaxart, що спеціалізується якраз на розвиток рекомбінантних вакцин для перорального прийому.

Такі препарати виготовляються з мертвого аденовірусу. Члени команди доктора Такера помістили в вакцини деякі гени від COVID-19. Ліки проходять лабораторну перевірку стійкості для промислового виробництва. Їх уже випробували на мишах з перспективним результатом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com