Вчені заявили, що у безсимптомних хворих на коронавірус швидко зникають антитіла

22.06.2020, 16:33
76199

За даними нового дослідження, інфіковані коронавірусом люди, у яких не проявилися симптоми, виробляють антитіла, однак вони тривають не надто довго.

Читайте також: Вчені пояснили один із найпоширеніших симптомів COVID-19

Про це пише New York Times., передає ТСН.

Антитіла – захисні білки, що виробляються у відповідь на інфекцію – можуть тривати всього два-три місяці, особливо у людей, у яких симптоми ніколи не виявлялися під час інфікування.

Вважається, що антитіла до інших коронавірусів, включаючи ті, які викликають SARS і MERS, зберігаються близько року. Вчені сподівалися, що антитіла до нового вірусу можуть зберігатися як мінімум стільки ж часу.

Кілька досліджень показали, що більшість людей, які явно хворіють Covid-19, виробляють антитіла до вірусу, хоча неясно, як довго ці антитіла зберігаються. Нове дослідження є першим для характеристики імунної відповіді у безсимптомних людей.

Дослідники порівняли 37 безсимптомних людей з такою ж кількістю людей із проявленими симптомами в районі Ваньчжоу Китаю. Дослідники виявили, що безсимптомні люди реагують на вірус слабкіше, ніж ті, у кого з’являються симптоми.

Висновок не обов’язково означає, що ці люди можуть бути заражені вдруге, попередили експерти. Навіть низькі рівні потужних нейтралізувальних антитіл можуть бути захисними, як і Т-клітини та В-клітини імунної системи.

Крім Т-клітин, які можуть вбити вірус при зіткненні, інфіковані люди створюють так звані В-клітини пам’яті, які при необхідності можуть швидко збільшити вироблення антитіл.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com