Вчені знайшли причину хронічних хвороб

31.07.2020, 17:52
80041

Вченим вдалося знайти причину таких важких хронічних хвороб, як діабет I типу, ревматоїдний артрит, целіакія та інші недуги, які виникають протягом життя.

Читайте також: В одному із районів на Тернопільщині спалахнула агресивна форма коронавірусу, усі хворі у важкому стані

Виявилося, всі ці хронічні стани родом з дитинства. Такий висновок зробили вчені з Австралії, повідомляється на сайті Інституту серця і діабету імені Бейкера.

У рамках цього дослідження група вчених вивчила зразки пуповинної крові більш ніж у 100 новонароджених і з’ясувала, що саме особливості генетики дитини викликають зміни у функціях різних генів, які беруть участь у розвитку хвороби.

Вчені припускають, що в майбутньому результати дослідження можна буде використати для оцінки ризиків хвороб з народження.

При цьому результати таких тестів будуть визначати лише ймовірності хвороб, оскільки на багато з них (крім генетичних) значний вплив надає спосіб життя людини та фактори навколишнього середовища.

“Розуміння схильності людини до тих чи інших захворювань дозволить з раннього віку враховувати свої індивідуальні особливості і більш уважно ставитися до профілактики”, – вважають вчені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com