Вчений назвав напій, що запобігає онкологічні захворювання та інсульт

1.10.2021, 12:35
102125

Онкологія і інсульт – одні з найсерйозніших захворювань, які щорічно вражають сотні тисяч людей

Спровокувати запалення може безліч причин, в тому числі погане харчування і дефіцит корисних речовин в організмі. Однак своєчасна профілактика і вживання продуктів, що борються із запаленнями, можуть вчасно зупинити процес розвитку захворювань. Про те, який чудо-засіб здатний запобігти раку та інсульту, розповів японський дослідник Еіті Фукусіма.

Сила зеленого чаю

Фахівець відзначив, що за останні роки з’явилося безліч досліджень, які виявили ефективність зеленого чаю в боротьбі з такими серйозними захворюваннями, як онкологія і інсульт. Деякі з них підтвердили цей взаємовплив. Відповідно до проведеного в 2021 році метааналізу, в якому були вивчені всі опубліковані наукові роботи, присвячені цьому питанню, регулярне вживання зеленого чаю знижує ризик розвитку раку ендометрія, легень і яєчників, а також захищає серцево-судинну систему від запалень.

У чому секрет?

Можна назвати зелений чай ефективним, в першу чергу, тому що він містить в собі корисні поліфеноли або чайні катехіни, що володіють сильними антиоксидантними діями, зазначив Еіті Фукусіма. Експерт також додав, що ці корисні речовини підвищують активність ферментів, які беруть участь у розщепленні жиру, і забезпечують організм енергією.

Більш того, при регулярному вживанні гарячого напою, у складі якого містяться катехіни, знижується ймовірність зараження грипом. Ефект посилиться, якщо ви будете пити цей чудо-засіб протягом п’яти місяців, запевняє експерт.

Корисні властивості

Крім вищезазначених властивостей, гарячий напій володіє і іншими не менш корисними особливостями. Пропонуємо в цій статті згадати їх:

– Зелений чай нормалізує роботу травлення і очищає організм від токсинів і шлаків.

– Напій зміцнює імунітет і захищає організм від простудних захворювань.

– Такий антиоксидант як цинк, що міститься в напої, сприяє зміцненню нігтів, росту волосся, а також затягування ран при порізах.

– При регулярному вживанні чаю знижується ризик розвитку цукрового діабету.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com