Велика Британія запровадила санкції проти РФ та Ірану: що відомо

13.12.2022, 15:32
132414

Велика Британія оголосила про новий “пакет з 16 санкцій” проти російських воєначальників та іранських чиновників  у зв’язку з агресією проти України.

Читайте також: США думають над можливістю надати Україні касетні боєприпаси — CNN

Про це повідомляє видання DW.

Зазначається, що обмеження запровадили проти 12 представників командування російських збройних сил, які безпосередньо брали участь в атаках на цивільну інфраструктуру України.

Зокрема, під санкції потрапив генерал-майор Роберт Баранов. За даними Bellingcat, він очолював головний обчислювальний центр ЗС РФ, співробітники якого наводили ракети на цивільні об’єкти в Україні.

Своєю чергою, The Guardian пише про санкції проти чотирьох іранців. Зокрема, співвласника та керівника MADO, іранського виробника двигунів для безпілотних літальних апаратів.

Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі, повідомляє Sky News, засудив використання Кремлем іранських безпілотників. За його словами, угоди Москви та Тегерану загрожують глобальній безпеці.

“Ми притягуємо їхній відчайдушний альянс до відповідальності. Сполучене Королівство щойно наклало санкції на високопоставлених російських та іранських діячів у відповідь на огидні удари по цивільних цілях”, – наголосив дипломат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com