“Велика матінка-Росія”: у Ватикані пояснили, чому Папа Римський зробив скандальну заяву

29.08.2023, 16:32
145869

Папа Римський Франциск виступив через відеозв’язок перед російською католицькою молоддю. Це викликало обурення в Україні, через що Святий Престол випустив особливе роз’яснення щодо цієї ситуації.

Читайте також: Україна може отримати 100 танків Leopard 1A5 від Греції: за яких умов це можливо

Про це пише російська служба BBC.

Як зазначається, Франциск виступав через відеозв’язок на заході, що пройшов у католицькій базиліці Святої Катерини в Санкт-Петербурзі 25 серпня.

“Ніколи не забувайте про спадщину. Ви – нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви – нащадки великої матері-Росії, крокуйте вперед із цим. І дякую вам – дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами”, – переказав слова Папи прессекретар МЗС України Олег Ніколенко.

Пізніше Ватикан виступив із заявою у відповідь на скандал, що вибухнув.

“Папа мав намір заохотити молодих людей зберігати і просувати все, що є позитивного у великій російській культурній і духовній спадщині, і точно не звеличувати імперіалістичну логіку та урядових осіб, згаданих як орієнтири історичних періодів”, – йдеться у заяві Ватикану.

Пізніше із заявою виступив і рупор Кремля Пєсков.

“Понтифік знає російську історію, і це дуже добре. Вона дійсно глибока, має глибоке коріння. Цю спадщина потрібно постійно нести до нашої молоді, нагадувати їм про це”, – сказав Пєсков.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com