Велика сімка та Австралія домовилися про максимальну ціну на російську нафту

4.11.2022, 11:33
130360

Країни Великої сімки та Австралія погодилися встановити фіксовану максимальну ціну на російську нафту замість динамічного коридору цін, що може змінюватися.

Читайте також: Швейцарія виділить Україні близько $100 млн на відновлення енергоінфраструктури

Про це в четвер, 3 листопада, повідомило агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Офіційні особи США та країни Великої сімки, до якої, окрім Сполучених Штатів, входять Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія та Канада, останніми тижнями вели інтенсивні переговори щодо безпрецедентного плану встановити обмеження цін на російську нафту. Цей крок повинен гарантувати санкції ЄС і США, спрямовані на обмеження Москви здатності фінансувати своє вторгнення в Україну, та при цьому не обвалити світовий ринок нафти.

Рішення щодо розміру фіксованої ціни на нафту з РФ, як очікується, може бути ухвалене наприкінці листопада. Джерело повідомило, що Велика сімка та Австралія вирішили встановити фіксовану граничну ціну, яка регулярно переглядатиметься, а не буде знижкою від індексу світових цін на нафту.

Міністр фінансів США Джанет Єллен та інші офіційні особи Великої сімки стверджують, що обмеження цін, яке почне діяти 5 грудня на нафту та 5 лютого на нафтопродукти, призведе до скорочення фінансування Росії без скорочення поставок споживачам.

Водночас Росія раніше заявила, що відмовиться постачати нафту в країни, які встановлюють граничні ціни.

Ніяких коментарів від Міністерства фінансів або посольств членів коаліції, до якої входять країни G7, Європейський Союз та Австралія, не було.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com