“Великоднього перемир’я” в Україні не буде: Росія відповіла відмовою на пропозицію генсека ООН

21.04.2022, 11:02
117918

Росія відповіла відмовою на пропозицію генерального секретаря ООН Антоніу Гуттеріша про запровадження в Україні “великоднього перемир’я”.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Twitter.

“Антоніу Гуттеріш закликав встановити від 21 квітня “великоденну гуманітарну паузу” для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі Послухайте і ви! Не мені ж одному це трійло регулярно терпіти”, – написав він, опублікувавши відео виступу представника Росії.

На записі представник Кремля знову вдається до пропаганди про “денацифікацію” і “звільнення” України, називаючи заклик до перемир’я “прагненням дати київським націоналістам і радикалам перепочинок для того, щоб вони могли перегрупуватися”.

Варто зазначити, що напередодні генсек ООН закликав сторони конфлікту оголосити “великоднє перемир’я” від четверга, 21 квітня до православної пасхальної неділі. За його словами, таке перемир’я дозволило б евакуювати більше мирних жителів з районів України, охоплених бойовими діями, а гуманітарним організаціям – надати допомогу постраждалим. Україна одразу погодилася на цю пропозицію. Водночас заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв назвав позицію Заходу щодо перемир’я “суперечливою” і не позначив чіткої позиції Росії з цього приводу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com