Верховна Рада не скасувала карантин вихідного дня

17.11.2020, 14:32
89341

У Верховній Раді не вистачило голосів, аби підтримали проєкт постанови № 4381 щодо рекомендації уряду скасувати карантин вихідного дня.

Читайте також: Шмигаль анонсував 5 “цифрових рішень” для боротьби з пандемією коронавірусу: що зміниться

Відповідний документ винесли на голосування 17 листопада. Мовиться про проєкт постанови про рішення Кабміну щодо посилення протиепідемічних заходів від 11 листопада. Про це повідомляє 24 канал.

У цілому за проєкт постанови проголосували 149 народний обранців. А це не достатньо для його ухвалення.

Під час обговорення документу нардепи наголошували, що карантин вихідного дня – абсолютно нерозумне та необдумане рішення з боку Кабміну. І через такий крок серйозно постраждав середній і малий бізнес. А це удар по економіці України. Тому Рада рекомендувала уряду переглянути запроваджені заходи.

Що цьому передувало

Постанову про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня уряду зареєстрували у Раді напередодні, 16 листопада. Відбулося це під керівництвом заступниці голови парламенту Олени Кондратюк, яка тимчасово виконує обов’язки спікера, та під керівництвом усіх фракцій і груп.

За словами Кондратюк, уряд вдався до неоднозначних рішень, які поставили багатьох громадян у безвихідне становище. Водночас вона закликала місцеві органи влади та самоврядування відповідально ставитися до запровадження карантинних заходів, адже “сама конфронтація центру та регіонів є абсолютно руйнівною для держави”.

Деталі постанови №4381

Верховна Рада рекомендує Кабінету міністрів протягом трьох днів переглянути своє рішення про запровадження карантину вихідного дня. У пояснювальній записці мовиться, що такі заходи слід ухвалити у зв’язку з негативними тенденціями в економічній сфері.

Нардепи просять уряд дозволити: приймати відвідувачів у закладах громадського харчування; приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах; приймати відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності; приймати відвідувачів закладам торговельного й побутового обслуговування населення; діяльність закладів культури й проведення культурних масових заходів; приймати відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com