Верховна Рада планує встановити штраф за порушення комендантської години

29.10.2023, 21:10
148919

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години.

Читайте також: Молдова передала Україні 35 ухилянтів, які незаконно втекли за кордон

Як зазначається на сайті Ради, громадян пропонують штрафувати на сумму від 8500 до 17 000 грн. Бізнес за порушення комендантської години повинен буде сплатити штраф в розмірі від 51 000 до 102 000 грн.

“Народними депутатами України зареєстровано законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195), який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України”, – йдеться у повідомленні прес-служби апарату ВРУ.

Як зазначається, мета законопроекту – встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години, та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Відповідно до законопроекту, порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com