Верховна Рада проголосувала за державне визнання та підтримку “Пласту” в Україні

17.12.2019, 12:50
56924

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №0976 “Про державне визнання і підтримку “Пласту” − національної скаутської організації України” у новій редакції з пропозиціями Президента України Вололдимира Зеленського.

Читайте також: Під Верховною Радою зібралися кілька акцій протесту (фото)

У ході доопрацювання законопроєкту була змінена назва на більш об’єднуючу, а також вилучені норми, що порушують принцип рівності громадських організацій.

У цій редакції законопроєкт стосується пластових і скаутських організацій, а визнання історичного внеску “Пласту” винесено у преамбулу.

Законопроєктом передбачено розробку органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади програм  стосовно дітей та молоді з урахуванням пропозицій пластових та скаутських організацій, а також можливість залучати пластові організації до державних програм.

Окрім цього, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надають матеріальну допомогу, а при затвердженні державного та місцевого бюджетів передбачаються видатки на підтримку програм проєктів пластової та скаутської освітньої програми.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com