Верховна Рада провалила голосування про скасування переведення годинника

19.03.2021, 17:41
95621

В Україні переводити стрілки на літній час в березні все-таки доведеться – Верховна Рада не підтримала законодавчу ініціативу про скасування переведення годинників, відправивши проект закону №4201 про обчислення часу на повторне друге читання.

Читайте також: Україна змінить правила в’їзду для іноземців, – Степанов

Про це йдеться на сайті українського парламенту.

Зауважимо, що напередодні голосування в законопроект було внесено поправку, яка передбачає, що у разі ухвалення цей закон набув би чинності на наступний день після опублікування, а не через 3 місяці, як вказувалося раніше.

Тобто якби сьогодні в Раді документ набрав необхідну кількість голосів (не вистачило лише 16 “за”), то у ніч проти 28 березня в Україні переводити стрілки на годину вперед вже було б не потрібно. Тепер необхідність переходу на літній час залишилася в силі.

Звернемо увагу, що до зазначеної дати нардепи навряд чи зможуть ще раз підняти законопроект на голосування, оскільки парламент пішов на карантин до 2 квітня.

Відповідно, доля проекту закону про обчислення часу на території України, за всією видимістю, буде розглядатися вже після переведення годинника в останню неділю березня.

Додамо, що автори законопроекту перед сьогоднішнім голосуванням в Раді наполягали, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого у третій часовий пояс в шкалі Всесвітнього координованого часу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com