Верховна Рада прийняла закон про спрощення отримання громадянства особам, які воювали у складі ЗСУ

6.06.2019, 13:12
28043

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України” (№3433). За дане рішення проголосували 230 народних депутатів., пише УНІАН.

Читайте також: Спікер Парубій закликав нардепів до повної мобілізації

Народний депутат Григорій Немиря заявив, що даним законом надається право особам, які воювали за незалежність України, отримати громадянство України і убезпечити їх від видачі тим країнам, які є недружніми до України. Законом внесено зміни до закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, якими передбачено, що іноземці та особи без громадянства, які надавали інструкторську (стрілецьку, тактичну, медичну, радіотехнічну, вибухотехнічну та іншу) допомогу підрозділам Збройних сил України, інших силових підрозділів або добровольчим формуванням у зоні проведення антитерористичної операції та отримали посвідки на тимчасове проживання, вважаються такими, які перебувають на території України на законних підставах, у тому числі у випадках, якщо термін дії паспортного документа закінчився або підлягає обмін.

Також законом визначено порядок видачі таким особам посвідок на тимчасове проживання в Україні. Крім того, законом передбачено, що іноземці та особи без громадянства, які воювали за Україну, не можуть бути примусово повернуті в країну походження або третю країну, яка вчинила акт агресії проти України, або в країну, яка не визнає територіальну цілісність та суверенітет України, або відмовляється визнавати протиправність посягань на територіальну цілісність та суверенітет України, зокрема, голосувала проти Резолюції Генеральної асамблеї ООН “Про територіальну цілісність України” від 27 березня 2014 року № 68/262″. Закон набирає чинності через два місяці з дня його опублікування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com