Верховна Рада прийняла закон про врегулювання видобутку бурштину

20.12.2019, 10:50
57229

19 грудня, Верховна Рада України ухвалила в цілому закон, який створює правила користування надрами з метою видобування бурштину. Законопроєкт № 2240 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину” підтримали 279 нардепів. Повідомляє ТСН.

Читайте також: Верховна Рада криміналізувала покарання депутатів за “кнопкодавство”

Згідно з документом, запроваджується механізм резервування земельних ділянок для потреб надрокористування до початку проведення аукціону чи конкурсу. Закон вводить єдиний дозвіл на розвідку з правом видобування строком на 5 років на ділянки до 10 га із визначенням початкової вартості продажу на аукціоні.

Згідно із законом, початкова ціна продажу на аукціоні спеціального дозволу на видобуток бурштину складатиме двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за один гектар землі.

Встановлено тепер кримінальну відповідальність за незаконний видобуток, збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку корисних копалин, законність походження яких не підтверджується відповідними документами та за ухилення від рекультивації земель.

Зокрема, видобування корисних копалин з використанням обладнання, яке не пройшло відповідно до закону обов’язкову сертифікацію, тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такі ж дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян і посадових осіб від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com