Верховна Рада скасувала державне фінансування партій, які отримали менше 5% на виборах

2.10.2019, 15:11
44955

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №1029 президента Володимира Зеленського, яким скасовується державне фінансування політичних партій, які програли на парламентських виборах. “За” проголосували 237 народних депутатів.

Читайте також:  У Верховній Раді створили тимчасову спецкомісію з питань ветеранів

Згідно з документом, всі політичні партії, які не набрали 5% голосів на виборах до Верховної Ради не будуть фінансуватися з державного бюджету.

Щорічно партіям будуть виділяти соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на загальну кількість виборців по багатомандатному виборчому округу на останніх виборах у Раду.

“Встановити, що на часткову зміну статті 17−3 закону “Про політичні партії” на період до 1 січня 2024 року право на отримання державного фінансування статутної діяльності має політична партія, якщо на останніх чергових або позачергових виборах народних депутатів України її виборчий список кандидатів у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі отримав не менше 5 відсотків голосів виборців від загальної кількості голосів виборців, поданих за всі виборчі списки кандидатів у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі”, − сказано в тексті документа.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com