Верховна Рада запропонувала збільшити розмір допомоги при народженні дитини

26.10.2019, 18:10
49025

Верховна Рада запропонувала Кабінету Міністрів України передбачити в державному бюджеті на 2020 рік збільшення розміру допомоги при народженні дитини. Про це йдеться в постанові парламенту №2000-П , яким Рада затвердила проект держбюджету на наступний рік у першому читанні. Документ був прийнятий 18 жовтня.

Читайте також: Президент України підписав закон про “штрафи” за прогули нардепів

Так, Рада пропонує збільшити розмір допомоги при народженні першої дитини до 100 тис. грн, другого −до 200 тис. грн, третьої і кожної наступної – до 400 тис. грн.

Відразу після народження пропонується виплачувати 25% від суми (25, 50 і 100 тис. грн відповідно); залишок коштів − рівними частинами протягом наступних 36 місяців.

Також документ пропонує збільшити витрати на відшкодування вартості послуги “муніципальна няня” і програму “Пакет малюка”.

Джерелом фінансування цих виплат повинні стати доходи від детінізації ринку алкогольних напоїв і перегляду податкових пільг.

Нагадаємо, на сьогоднішній день допомога при народженні дитини фіксована −41,3 тис. грн. З них 10,3 тис. грн виплачуються відразу, решту суми виплачують протягом трьох років − по 860 грн щомісяця.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com