Верховна Рада зменшила заставу для кандидатів на місцевих виборах

30.04.2020, 14:32
71074

Народні депутати у першому читанні ухвалили зміни до Виборчого кодексу, що стосувалися суми застави для партій та кандидатів у мери на місцевих виборах. Так, для тих, хто хоче взяти участь у виборах в селищах і містечках до 90 тисяч населення, застава взагалі не буде потрібною.

Читайте також: Опубліковано закон про ринок землі

За це у першому читанні проголосували 248 депутатів. З проєктом закону №2769 можна ознайомитися на офіційному сайті парламенту.

Профільний комітет рекомендував ухвалити законопроєкт і в цілому, однак депутати відмовилися за це одразу голосувати.

Ініціатори законопроєкту раніше пояснювали, що через надмірно високу суму застави участь у виборах зможуть брати тільки ті партії та громадяни, які мають багато грошей.

Також депутати відзначили, що неприйнятним є те, що для загальнонаціональних та місцевих виборів (з кількістю виборців більше 90 тисяч) застосовуються різні принципи для розрахунку розміру грошової застави.

“Ці принципи дискримінаційні щодо зазначених місцевих рад, в яких розмір грошової застави у розрахунку на одного виборця майже в 15 разів більше, ніж на парламентських, і в понад 20 разів більше, ніж на президентських виборах”, – йдеться у пояснювальній записці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com