Верховна рада зробила крок до узаконення діяльності приватних детективів

17.02.2021, 19:30
94623

Переважна більшість депутатів ВР підтримала в першому читанні закон про приватну детективну діяльність. Цей законопроєкт регламентує правові механізми щодо діяльності приватних детективів в Україні.

Верховна Рада має намір узаконити та врегулювати приватну детективну діяльність. Це передбачає законопроєкт №3010 “Про приватну детективну діяльність”, який у середу, 17 лютого, підтримали 334 народних депутати в першому читанні, – передає Deutsche Welle.

Читайте також: Стало відомо, як покарали детективів НАБУ, які фігурували у справах про корупцію в “оборонці”

Як зазначається в пояснювальній записці, ціль законопроєкту – врегулювати здійснення приватної детективної діяльності як один із шляхів забезпечення конституційної гарантії громадянина, суб’єктів господарювання приватного права. Законопроєкт зокрема визначає і регламентує сферу приватної детективної діяльності, а саме види детективних послуг, відповідність кваліфікаційним вимогам до приватних детективів, основні права та обов’язки суб’єктів приватної детективної діяльності, в тому числі правові механізми захисту інтересів замовників детективних послуг.

Законопроєкт також обумовлює організацію державного та громадського контролю над приватною детективною діяльністю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com