Верховний суд дав зобов’язання ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі на вибори

29.06.2019, 13:13
31120

Верховний суд залишив у силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації списку партії “Рух нових сил” на дострокових виборах до Верховної Ради. Відповідне рішення було озвучено на засіданні суду, яке завершилося близько першої години ночі 29 червня, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: ЦВК відмовила у реєстрації на вибори до Верховної Ради кандидатам Саакашвілі

“Спірна постанова Центральної виборчої комісії від 23 червня 2019 року №1205 є протиправною та підлягає скасуванню. З огляду на викладене, суд першої інстанції дійшов законного та ґрунтовного висновку про задоволення позову. Відповідно до статті 316 КАС України суд апеляційний інстанції залишає скаргу без задоволення… Керуючись статтями 271-273, 278, 308, 310, 315, 316, 321, 322 КАС України, Верховний Суд постановив: апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії залишити без задоволення, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року – без змін. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження не підлягає”, – йдеться в рішенні суду.

Читайте також: Суд дозволив Саакашвілі балотуватися на виборах до Верховної Ради (відео)

Таким чином, ЦВК має повторно розглянути документи партії “Рух нових сил”, подані на реєстрацію для участі в позачергових парламентських виборах.

Член Ради партії “Рух нових сил”, екс-заступник генпрокурора України Давид Саквалерідзе заявив, що боротьба продовжується.

“Зараз знову м’яч на стороні ЦВК. Завтра ми будемо повторно подавати документи. Поки нічого не закінчено, попереду реєстрація та вибори, які треба виграти”, – сказав він.

Також Сакварелідзе зазначив, що партія буде “доводити політичну і кримінальну вину ЦВК”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com