Верховний суд назвав законною відмову ЦВК Шарію

15.07.2019, 20:15
33230

Верховний суд визнав законним рішення Центрвиборчкому про скасування реєстрації блогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати. Про це повідомляє прес-служба суду в понеділок, 15 липня.

Читайте також: Оприлюднена ціна агітації за “Партію Шарія”

″Суд першої інстанції, приймаючи рішення про відмову в задоволенні позову, виходив з того, що підставою для вирішення питання про скасування реєстрації позивача кандидатом у депутати є лист СБУ, в якому була вказана додаткова інформація щодо останнього місця проживання Шарія А.А., а саме те, що позивач 24 січня 2012 року виїхав за межі України і після цього на територію України не в’їжджав. Верховний суд погодився з цим рішенням″, – сказано в повідомленні.

Колегія суддів підкреслила, що зазначені обставини в сукупності з іншою, викладеною в листі СБУ інформацією, а також відсутністю документів про проживання позивача на території України не підтверджують встановленого цензу осілості для участі у виборах.

″Як встановлено судом першої інстанції, ЦВК при вирішенні питання про прийняття оскаржуваного рішення правомірно використовувала зміст отриманої інформації як офіційної, зазначеної в листі СБУ″, – додали в суді.

Читайте також: ЦВК зареєструвала скандального відеоблогера Шарія кандидатом у нардепи

Відзначається, що чинним законодавством ЦВК не наділена повноваженнями перевіряти отриману від правоохоронних органів інформацію встановлювати правомірність дій правоохоронних органів щодо дотримання законодавства при зборі, виготовленні та розповсюдженні інформації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com