Від 1 січня в Україні зміняться тарифи на розподіл газу: НКРЕКП ухвалила рішення

23.12.2021, 14:32
107931

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи на розподіл газу від 1 січня 2022 року для 40 операторів газорозподільних систем.

Читайте також: Обов’язкове тестування з математики: як зміняться правила ЗНО-2022

Відповідне рішення було ухвалене 22 грудня, повідомляє пресслужба регулятора.

Таким чином газорозподільні компанії дещо підвищать тарифи. Однак, як запевнив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, після перегляду тарифи залишаться фактично на нинішньому рівні.

“Ми виходили з того, щоб коригування тарифів було на рівні інфляційних процесів, однак вийшло навіть менше, і переважно завдяки тому, що газ на виробничо-технологічні втрати, як ми й домовлялися, враховано на рівні 7,42 грн за кубометр. Тому практично це не збільшення, а коригування тарифів відбувається”, – заявив Тарасюк.

Так, найвищі ціни в розмірі 1,99 грн за куб. м затвердили для споживачів “Гадячгаз”, “Закарпатгаз”, “Лубнигаз”, “Миколаївгаз”, “Тисменицягаз”, “Харківгаз” та “Чернівцігаз”. Порівняно з нинішніми тарифами підвищення становить від 10 до 15%.

Найнижчі тарифи були встановлені для “Київгаз” – 0,32 грн за куб. м, “Харківміськгаз” – 0,43 грн за куб. м, “Кременчукгаз” – 0,46 грн за куб. м, “Криворіжгаз” – 0,53 грн за куб. м та “Черкасигаз” – 0,57 грн за куб. м. В цьому разі підвищення становить від 4 до 16%.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com