“Від березня тіла лежали посеред вулиць”: Гайдай розповів, як окупанти почали ховати містян, яких вони вбили навесні

7.08.2022, 11:26
125229

Незважаючи на перекидання частини живої сили та техніки до південних областей, основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на сході України.

Читайте також: Розслідувачі встановили особу ката, який кастрував українського військовополоненого (фото)

Про це повідомив голова Луганської ОВА, Сергій Гайдай.

Ворог тричі організовував штурмові дії, за кожної з яких атакував одразу з декількох сторін. Зокрема, вів наступ поблизу Верхньокам’янського, але через супротив наших збройних сил вимушений був відступити.

“12 разів росіяни застосовували ствольну артилерію, ще чотири – реактивну. Таку ж кількість разів залучали мінометників, нанесли два ракетних удари. Населені пункти, навколо яких пролягає лінія фронту, обстріляні окупантами з усіх видів озброєння, у тому числі із танків. Шість ударів проведені штурмовою та армійською авіацією ворога”, -уточнив Гайдай.

Також, за інформацією ОВА, в Рубіжному окупанти днями поховали рештки 63 загиблих місцевих жителів, яких вони вбили чотири місяці тому.

“Передусім, росіяни перевіряли територію об’єктів соціального значення. Хочеться спитати – а ще пізніше не можна було почати? Більшою територією міста росіяни оволоділи ще в квітні. Невже необхідно було чекати найспекотнішої погоди? Минуло майже чотири місяці, а вони тільки почали збирати тіла, які до сих пір лежали посеред вулиць. Про скількох ще вбитих Росією ми дізнаємося згодом?”, – підсумував Гайдай.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com