Від тисячі доларів на місяць: названо найбільш високооплачувані спеціальності в Україні

12.08.2021, 19:21
98514

У липні 2021 року найбільше зростання зарплати спостерігалося в таких сферах, як транспорт і логістика, юриспруденція та Управління персоналом, а найвищі зарплати – у топ-менеджерів і IT-фахівців.

Читайте також: Знайомство за 105 тисяч гривень꞉ довірливу хмельничанку ошукав знайомий з інтернету

Про це свідчать результати дослідження кадрового порталу grc.ua.

“Щасливчиками місяця стали фахівці з транспортної та логістичної сфери – у порівнянні з червнем 2021 року, їх компенсація збільшилася на 66%. Також майже на третину (+28%) зросла компенсація, яку пропонують кандидатам зі сфери юриспруденції. Зросли заробітні плати та у фахівців зі сфери управління персоналом. У порівнянні з червнем, зростання зарплат категорії становить +19%”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на 16% зросли оклади у працівників категорії “Виробництво, Сільське господарство”. В цілому, з 28 професійних сфер, заробітні плати збільшилися у представників 16 категорій.

Згідно з даними аналітиків grc.ua, середня заробітна плата в липні у порівнянні з червнем зросла на 2267 грн і склала трохи більше ніж 16 тис.грн. При цьому 57% роботодавців пропонували оклад майже в півтора раза менше – від 9,5 тис. грн. Ще 24% компаній були готові платити новим співробітникам від 19,1 тис.грн. На компенсацію від 28 тис.грн могли розраховувати 19% претендентів. Оклад від 47,8 тис.грн був доступний для 4% всіх актуальних вакансій липня.

Найвища компенсація липня – у топ-менеджерів (54 тис.грн, зростання заробітної плати категорії в липні в порівнянні з червнем +16%). На другому місці за рівнем заробітних плат – фахівці зі сфери ІТ/телеком. Середня заробітна плата в галузі – близько 53,8 тис. грн. Цікаво, що в червні середня компенсація в IT була вищою на 1% і склала близько 54,1 тис.грн.

На третьому місці серед найбільш високооплачуваних фахівців – експерти зі сфери будівництва та нерухомості. Середній оклад кандидатів категорії в липні становив 26,2 тис.грн.

При цьому найбільше в липні просіли зарплатні очікування у кандидатів зі сфери бухгалтерії та управління фінансами підприємства (-27%), фахівців з індустрії спорту і краси (-26%) і категорії “Мистецтво і медіа” (-24%).

Середня зарплата в Україні:

За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в червні 2021 року зросла у порівнянні з червнем 2020 року на 23,6% – до 14 тис. 313 грн.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2021 року підвищена до 6 тис.грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com