Від яких ранкових звичок треба відмовитись, щоб уникнути проблем зі шлунком

9.09.2021, 10:05
100566

Відмовившись від деяких ранкових звичок, вам вдасться уникнути проблем зі шлунком

Далеко не всі ранкові звички приносять користь нашому організму, особливо це стосується продуктів, якими ми щодня ласуємо на голодний шлунок. Про те, чого не слід робити з ранку, щоб не виникло проблем із самопочуттям, розповіла індійський лікар-дієтолог Пуджа Махіджа.

Кава

Випиваючи каву відразу після пробудження, ви ризикуєте зіпсувати собі настрій на весь день вперед. Справа в тому, що кофеїн, що міститься в напої, підвищує рівень кислотності в шлунку і викликає біль і спазми в області живота.

«Подумайте двічі, перш ніж пити чай або каву, прокинувшись з ранку», — зазначила лікар.

Читайте також: Які продукти найближчим часом подорожчають: прогноз економіста

Алкоголь

Пити алкоголь на голодний шлунок — чергова погана ідея. Згідно з твердженнями дієтолога, в цьому випадку алкоголь досить швидко потрапляє в кров людини, змушуючи кровоносні судини розширюватися. «Це призводить до тимчасового відчуття тепла, зниження частоти пульсу і артеріального тиску», — додала Пуджа Махіджа. Перш ніж потрапити в мозок, алкоголь проходить через шлунок, нирки, легені та печінку, але в деяких випадках він може досягти мозку протягом 1 хвилини, що призведе до швидкого сп’яніння і погіршення самопочуття. Саме тому не варто починати свій день з міцних напоїв.

Жувальна гумка

Жувальна гумка провокує виділення шлункового соку в набагато більшій кількості, а це, в свою чергу, підвищує ризик розвитку виразки і негативно позначається на слизовій оболонці порожнього шлунку.

Это интересно:  Готуємося до сезону застуд: як компенсувати дефіцит вітаміну D

Похід в магазин

Згідно з результатами дослідження Корнельського університету в Нью-Йорку, вирушаючи в магазин з раннього ранку, ви ризикуєте купити набагато більше висококалорійних продуктів , шкідливих для вашого здоров’я.

Суперечки і конфлікти

Дієтолог не радить вступати в суперечки на голодний шлунок. Справа в тому, що гнів і роздратування з самого ранку часто бувають викликані голодом. Пуджа Махіджа стверджує: «Коли ви в черговий раз відчуєте себе роздратованим, задумайтеся про те, коли ви в останній раз їли». Багато досліджень не раз виявляли закономірність між голодом, зниженням рівня цукру в крові і гнівом. «Подолати злість вам допоможе простий перекус, головне, пам’ятати про це», — уклала лікар.Джерело:  Новости Ю

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com