“Відчуваєш нестачу повітря, а від кашлю темніє в очах”: звернення столичного лікаря, який подолав коронавірус (відео)

14.05.2020, 13:32
72337

Від початку епідемії у столиці захворіли на коронавірус загалом 259 медиків.

Читайте також: У Кривому Розі померли двоє виписаних пацієнтів з COVID-19, – ОДА

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції і показав відеозвернення одного з лікарів, який вже подолав захворювання, пише Главком.

“Всі повинні зрозуміти, що загроза вірусу – реальна, а не міф! У столиці, наприклад, уже 259 хворих медиків. 29 із них перебувають сьогодні в стаціонарах лікарень. Це люди, які щодня рятують здоров’я та життя киян, і яких ми повинні берегти, бо хто нам потім допомагатиме?! – наголосив мер. – Більшість лікарів, медперсоналу були інфіковані на роботі. Інколи, навіть не знаючи, що мають справу з хворим на коронавірус. Адже чимало людей переносять цю хворобу без симптомів, але заражають інших”.

За словами мера, менша частина медиків заразилися в побуті, в спілкуванні поза роботою. Як наприклад, Олексій Ареф’єв – лікар-невролог міської лікарні №1, відеозвернення якого Кличко продемонстрував під час онлайн-пресконференції. Олексій Ареф’єв вже подолав хворобу. Він розповів про серйозність ситуації з Covid-19. Лікар переніс важку двобічну коронавірусну пневмонію: “В повній мірі розумієш серйозність ситуації, коли відчуваєш нестачу повітря, коли просто йдеш, коли розмовляєш по телефону, коли починаєш кашляти, а наприкінці цього нападу в тебе темніє в очах. Спочатку тобі достатньо дихання прохолодним повітрям під відкритим вікном, а потім тобі недостатньо кисню, який подають тобі постійно…”.

Читайте також: МОЗ анонсував новий вид тестування на COVID-19 в Україні

“Як людина, що буває в інфекційних відділеннях київських лікарень, я чув різні історії тих, хто захворів. І, повірте, більшість пацієнтів говорять, що не уявляли через що їм доведеться пройти, аби подолати коронавірус”, – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com