Віддала окупантам автопарк “швидких” для депортації дітей: СБУ затримала зрадницю з Херсона

12.01.2024, 21:01
152783

Служба безпеки України затримала  ексчиновницю із Херсона, яка допомагала росіянам під час окупанції міста. Жінка намагалася втекти з країни.

Читайте також: Вашингтон може змінити перебіг “вічної війни” Путіна — полковник розвідки США у відставці

Про це повідомили в СБУ.

Зрадницю вдалося затримати на прикордонному пункті пропуску “Краківець” на Львівщині, коли вона намагалася виїхати до ЄС.

За матеріалами справи, ця жінка була заступницею очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф.

Під час окупації обласного центру посадовиця ввійшла до керівного складу захопленої медустанови та передала загарбникам 24 автомобілі швидкої допомоги.

Для цього власноруч підписала відповідне “розпорядження для видимості законності процедури”.

Крім цього, фігурантка сприяла росіянам у масовій депортації українських дітей. Їх вивозили каретами “швидкої” з Херсонщини до Криму, а потім – до Росії.

Крім того, напередодні звільнення Херсона російські війська переправили викрадені медавтомобілі на лівий берег р. Дніпро, де поставили їх “на баланс” адміністрації гауляйтера Сальдо.

“Після деокупації міста поплічниця ворога залишилась у Херсоні, де намагалася уникнути правосуддя, прикриваючись статусом “поза політикою”. Проте наприкінці літа 2023 року вона виїхала до Львова і оформила там собі соцвиплати як внутрішньо переміщена особа”, – йдеться у повідомленні.

Згодом фігурантка вирішила втекти за кордон через пункт пропуску “Краківець”, де її й затримали співробітники Служби безпеки та Національної поліції.

Наразі їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com