Відключення світла гальмують і здорожчують виробництво зброї в Україні, – NYT

22.05.2024, 13:31
159068

Відключенні електроенергії в Україні не лише створюють дискомфорт для цивільного населення, але й ускладнюють виробництво зброї.

Читайте також: Міненерго готує рішення про “посильний тариф” на світло для населення

Про це пише The New York Times.

“Це однозначно гальмує виробництво і воно стає дорожчим. Цивільним жителям легше вижити без електрики, але для військового виробництва під час війни критично важливо її мати”, – каже Олександр Дмитрієв, який координує роботу із забезпечення військових озброєнням та іншою технікою.

Окрім імпорту електроенергії від сусідів, Україна просить у західних партнерів допомоги у вигляді обладнання для електромереж. Зокрема компанія ДТЕК розпочала кампанію з проханням до країн ЄС передати Україні вживане обладнання, яке їм більше не потрібно.

“Швидко придбати або замовити виробництво нового обладнання неможливо. Єдиний спосіб — отримати вживане обладнання з країн, яким воно більше не потрібно, і для цього потрібна лише їхня політична воля”, — сказав представник компанії Павло Білодід.

Електрообладнання, яке можна використовувати в Україні, є у країн Східної Європи, що входили колись до соцтабору. Багато з них уже почали працювати над його передачею.

На тлі закликів влади до бізнесу і громадян ощадливо споживати електроенергію, українські підприємці висловлюють занепокоєння через постійні відключення електроенергії.

“Коли вдома відключають електроенергію, моя сім’я до цього підготувалася. Я найбільше боюся, що на роботі немає електроенергії, я не зможу обійтися без електрики”, – розповів ввиданню підприємець, що займається кравецьким бізнесом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com