“Відключення світла триватимуть”: експерт назвав орієнтовні терміни відсутності електрики

9.11.2022, 07:32
130591

Після низки нових, більш тривалих відключень електроенергії в Києві та суміжних регіонах, став відомий орієнтовний прогноз на найближчі тижні.

Читайте також: Українці обрали журі нацвідбору на Євробачення-2023

Про нього в коментарі для ТСН.ua розповів експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

“Відбулися ракетні удари. Однією з цілей росіян була політична, друга – створити кризову ситуацію в Київському та суміжних регіонах, – каже Юрій Корольчук. – Скоріш за все, це психологічний вплив. Було намагання створити картинку – темний Київ, що ми і бачимо”.

За словами Корольчука, поточний ремонт обладнання, який відбувся, в теплу погоду дозволяв не так часто обмежувати енергопостачання.

“Зараз холодніше і люди використовують більше електроенергії. По протоколу, коли недостатньо електроенергії, то в першу чергу обмежують промисловість, а потім населення, – каже експерт. – На початку промисловість обмежували, тому населення було з електроенергією. А потім ситуація змінилася. Промисловість – це економіка держави, вона повинна працювати. Тому в пріоритеті сьогодні бізнес і промисловість. Я знаю, що остання зараз перенесла частину своїх виробничих потреб на вихідні дні. В результаті ми маємо примусові обмеження електроенергії. Крім цього, якщо раніше на резервних лініях було, наприклад, 10-20 тис. населення, то тепер – 200-300 тис. споживачів. Обладнання просто не витримує”.

До цього Корольчук додає: “За оцінками керівників енергокомпаній, якщо не буде ракетних ударів, то віялові відключення будуть тривати 2-3 тижні. Я думаю, що про це казали, відкинувши фактор похолодання”.

На що чекати далі

На це питання Корольчук відповів так: “Якщо не буде ракетних ударів, то віялові відключення все одно будуть. Але я так думаю, не так часто. Електроенергію ми можемо виробити, але проблема з доставкою. Раніше була проблема з виробництвом електроенергії через дефіцит вугілля. Зараз обсягу палива вистачає. Частково проблему вирішить обладнання, яке доставляють. Своєю чергою, це обладнання в робочому стані, але було у використанні, частково списане. Крім того, не в кожній країні є обладнання, яке підходить до наших систем”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com