Відкриття кордонів: Німеччина відновила вільне пересування з Люксембургом

16.05.2020, 16:44
72571

Німеччина і Люксембург з 16 травня відкрили вільне пересування між двома країнами після двомісячних обмежень. Церемонія відбулася на Мозельському мосту біля села Шенген, де в 1995 році були скасовані внутрішні кордони в ЄС.

Читайте також: Прикордонники розповіли, де зараз можна перетнути кордон з Польщею

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначається, міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас прибув на кордон, де зустрівся з главою МЗС Люксембургу Жаном Ассельборном.

Він назвав відкриття кордону з Люксембургом “важливим знаком” для поступової нормалізації поїздок, оскільки відсутність кордонів дуже важливе для Європи.

Ассельборн же зазначи, що з самого початку вважав неправильним закриття кордону між двома країнами. При зустрічі з Маасом він з полегшенням сказав, що “прийшов час це все вже завершувати”.

Маас заявив, що хоче домогтися подальшого відкриття кордонів і свободи пересування і зустрінеться з десятьма представниками з країн, які є найбільш важливими туристичними напрямками для німців.

Німеччина зняла деякі обмеження на кордонах Німеччини з Австрією і Швейцарією. Тепер люди можуть без обмежень відвідати партнерів, родичів або взяти участь у важливих сімейних заходах в сусідній країні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com