Відмова від пластику різко скоротить попит на нафту

18.02.2019, 20:34
12676

Глобальний тренд з боротьби проти пластикових відходів, а також зниження використання пластикових пакетів і ряду інших видів пластику може істотно знизити попит на нафту. Про це повідомляє “Європейська правда“, посилаючись на Financial Times.

Читайте також: Боротьба за клімат: як в Європі переробляють пластик (відео)

У статті йде мова про те, що кафе і ресторани в усьому світі відмовляються від пластикових соломинок, магазини – від одноразових пакетів. У багатьох країнах приймають закони, що обмежують одноразові упаковки в різних галузях. Експерти запевняють, що рано чи пізно зміни вплинуть на нафтогазовий ринок.

Адже відомо, що на частку нафтохімії припадає тільки 15% споживання нафти, проте Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що до 2040 року ця частка досягне 50%. Ця галузь буде єдиною, в якій зростання попиту буде прискорюватися, а не сповільнюватися, як, наприклад, у транспортній.

Розрахунки МЕА та інших компаній, організацій виходять з стабільно високого споживання пластмас – з ростом в середньому на 3% в рік в 2017-2040 роках. Для цього сьогоднішні ринки, що розвиваються, повинні зберегти існуючі моделі споживання.

Але, зниження використання пластикових пакетів та інших видів пластику може зменшити зростання його загального споживання удвічі в найближчі два десятиліття, тим самим ослабити перспективи попиту на нафту.

Відтак, сповільнене зростання загального споживання пластику вдвічі в найближчі 20 років послабить перспективи попиту на нафту.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com