Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік

17.04.2024, 11:31
157449

Новий закон про мобілізацію передбачає відстрочку від військової служби для деяких категорій студентів та викладачів, зокрема й для аспірантів, які здобувають освіту як за бюджетною, так і за контрактною формою навчання.

Читайте також: Мобілізація в Україні: які зміни чекають на людей з інвалідністю

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Призову на військову службу під час мобілізації на особливий період не підлягають такі категорії здобувачів та працівників освіти:

здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий у послідовності, визначеній у ч. 2 ст. 10 Закону України “Про освіту”;

докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;

наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь; педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

У парламенті зазначили, що під час ухвалення нового закону про мобілізацію була врахована пропозиція нардепів-членів профільного комітету надати право на відстрочку аспірантам, які навчаються як за бюджетною, так і за контрактною формою навчання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com