Військові провели сина загиблого морпіхи в школу і зворушили українців (фото, відео)

4.09.2020, 15:32
83269

У середу, 2 вересня, у Миколаєві військовослужбовці школи морського піхотинця Навчального центру ВМС супроводжували до школи Данила, сина загиблого 26 жовтня 2014 року підполковника Юрія Загребельного. Про це повідомляє видання “АрміяInform“.

Читайте також: У Миколаєві помер молодий хлопець під час затримання поліцією

“Сьогодні мали честь супроводжувати сина нашого побратима до школи. Командування підтримало цю ідею, і для всіх охочих було виділено автотранспорт… Спочатку планували просто передати необхідні для навчання речі родині хлопця, але потім вирішили ще в такий спосіб віддати шану сину героя”, − розповів заступник начальника школи морського піхотинця з МПЗ старший лейтенант Іван Кудакін.

Вчинок військовиків був для Данила сюрпризом, тому він не очікував, що кількасот метрів до своєї школи проїде на військовій машині. Там на нього чекали військовики, які заради нього вишикувалися у дві шеренги. Одразу ж було подано команду “Струнко! Рівняння на сина морського піхотинця!”, після чого хлопчика провели до воріт школи, де вручили новий рюкзак із необхідними для школи речами.

“Ми впевнені, що він старанно вчитиметься та набуватиме необхідних знань, що Данило стане гідним громадянином України та сином свого батька… Морська піхота України − це велика родина, де ми поважаємо всіх, хто з нами в одному строю, та ніколи не забуваємо тих, хто віддав своє життя за нашу Україну”, – додав Кудакін.

Зазначимо, що Юрій Загребельний отримав звання полковника посмертно. У районі бойових дій на Донбасі перебував у складі зведеного загону ВМС України.

26 жовтня 2014 року бойовики обстріляли позиції українських військовиків у Талаківці зі 152-мм артилерії та РСЗВ “Град”. Снаряд влучив у бліндаж, від отриманих поранень Юрій Загребельний помер на операційному столі в маріупольській лікарні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com