Військового вигнали через “поганий запах”: все, що відомо про скандал в поїзді “Укрзалізниці” (фото)

15.11.2022, 18:03
131008

Українці другий день обговорюють в Мережі скандал у поїзді “Укрзалізниці”: військового, який їхав з фронту, вигнали в тамбур, де він провів сім годин. Пасажири, що сиділи поруч з чоловіком, заявили, що “від нього погано пахне”. У компанії перепросили захисника і показали, що насправді відбувалося в вагоні.

Читайте також: “Нашим дуже важко, тривають бої”: Арестович назвав, де на фронті росіяни мають перевагу

Про інцидент в поїзді розповіла засновниця благодійного фонду “Країна нескорених” Любов Оліградська на своїй сторінці в Instagram. Вона пояснила, що до неї звернулися родичі військового і додала скриншоти діалогу з донькою постраждалого.

Захисника виставили в тамбур через “поганий запах”

Вони зазначили, що війсmковослужбовець їхав у поїзді Інтерсіті сполученням Дніпро – Київ 11 листопада. Чоловік був змушений стояти в тамбурі сім годин, бо пасажири заявили, що він “погано пахне”.

“Замість того, щоб приймати вдячність від людей, які боронять Україну, дуже “ввічлива” провідниця попросила його вийти в тамбур і спати там, бо від нього погано пахне“, – написала Оліградська.

Провідниця невинна

На інцидент швидко відреагували в “Укрзалізниці”. У компанії зв’язалися з родичами військового, запропонували компенсувати квиток та пообіцяли розібратися у ситуації. Для цього працівники передивилися п’ять годин відео з камер у вагоні, де стався конфлікт. В “Укрзалізниці” підкреслили, що провідниця невинна в ситуації.

“Словесна перепалка трапилась між пасажирами ще навіть до того, як стюард підійшла перевіряти квитки. Навпаки, коли стюарди помітили засмученого військового вже у тамбурі – кілька разів зупинялись, пробували заспокоїти, пропонували місця у вагоні першого класу. Про те, що саме засмутило воїна, він не повідомляв. Наполягати й допитуватись вважали некоректним“, – заявив директор філії “Пасажирська компанія” АТ “Укрзалізниця” Олександр Петровський.

Тепер стюарди та провідники пройдуть тренінги з психологічної допомоги.

Що зробили пасажири 

В “Укрзалізниці” заявили, що точно не знають, що саме пасажири сказали військовому в вагоні. Однак зрозуміло одне: те, що він почув, його ранило. У компанії зазначили, що не знають, як навчити чемності всіх пасажирів.

“Якщо хтось розніжений їде зі своїм ноутбуком у нашому Інтерсіті, п’є собі гарячу каву і йому раптом заважає запахом військовий напроти, то єдине, що може він собі дозволити – то стулити свою пельку, закрити ноутбука, тихо вийти на найближчій зупинці і йти далі пішки”, – додав Петровський.

Реакція суспільства

Українці вже другий день обговорюють скандал у Мережі. Спочатку користувачі були обурені діями провідниці у вагоні та вимагали звільнити її. Однак коли в “Укрзалізниці” розповіли, що жінка до конфлікту не причетна, люди вимагають покарати чоловіків, які їхали поруч із військовим.

Українців також здивувало, що ніхто з інших пасажирів у вагоні не став на захист військовослужбовця.

“Дивує, що ніхто в вагоні не став на захист людини, яка нас захистила. Який сором. Сором всім тим пасажирам”,

“Та то таких пасажирів треба провчати. Вони все життя на голову вилазять. Задовбали, невиховані, тупі та нікчемні. Шкода нашого військового, аж сердце кров’ю обливається”,

“Дайте прізвища тих пасажирів! Нехай їх захейтять у соцмережах! Тим с*кам має срака горіти, куди б вони не пішли”,

“Боже, та невже ніхто в вагоні не зміг заткнути пельку невдоволеному пасажиру? Прям от поки той не вспів речення закінчити. В голові не вкладається. Ганьбисько. Уявляю почуття військового”, – написали українці в Facebook.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com