Військовий експерт розповів, які ворожі ракети найважче збивати ППО

5.08.2022, 19:33
125179

Від початку повномасштабного вторгнення агресорка Росія випустила по території України понад три тисячі різних ракет.

Читайте також: В окупованих Сєвєродонецьку і Лисичанську жахлива гуманітарна ситуація – Гайдай

Втім, окупанти не зупиняються і продовжують здійснювати терор населення. Зокрема, завдають ударів “Калібрами”, “Іскандерами”, “Точкою-У”, Х-101, Х-22 тощо.

Які ракети найскладніше збити “24 каналу” розповів військовий експерт та головний редактор Defence Express Олег Катков.

За його словами, серед усіх ракет, які випускає Росія, найскладніша  – Іскандер-М”, бо перехоплення балістичної цілі дуже складне завдання. Більше того – її створювали, щоб долати навіть спеціалізовану ППО НАТО.

“Вона має величезну швидкість і атакує максимально згори, де кут падіння складає 80-90 градусів. Це означає, якщо її навіть пошкодити, вона все одно впаде на ціль. Якщо крилату ракету пошкодит:  крило, паливну систему чи двигун, то вона впаде ще далеко до цілі. Балістична ракета вже падає на ціль”, – пояснює Олег Катков.

Втім, збивати інші ворожі російськ ракети не легше, констатує експерт. Росіяни у війні використовують ракети для комплексу С-300 – зенітні ракети.

“За специфікацією С-300 – йдеться про 40 кілометрів. Це дальність радіогоризонту, щоб довести ракету до певної ділянки території чи цілі. Протезастосовують їх для дальності 110-120 кілометрів. Тобто не керуючи ним на останній ділянці польоти. Вони її змушені кидати десь на висоті один-два кілометри. Тобто вона летить 110 кілометрів і на висоті приблизно кілометр втрачає керування і просто падає, де б вона не була”, – наголошує Катков.

Також він зауважив, що це точність, яка дозволяє бити по Миколаєву чи Харкову. Саме тому російська війська завдають ударів неспеціалізованою ракетою з метою терору населення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com