Віктор Ляшко заявив, що не всі летальні випадки із зафіксованим коронавірусом спричинені Covid-19

1.04.2020, 12:12
68234

Не всі летальні випадки із зафіксованим коронавірусом спричинені захворюванням Covid-19, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Які пологові будинки прийматимуть породіль з коронавірусом

“Сьогодні до статистики летальних випадків коронавірусної інфекції потрапляють усі випадки, в яких ми діагностували коронавірус. Це не означає, що у всіх випадках коронавірусна інфекція призвела до летального результату. Проводячи аналіз та відстежуючи кожен випадок, ми бачимо, що смерть відбувається з інших причин”, – сказав він на брифінгу в Києві в середу.

Ляшко також повідомив, що найближчим часом МОЗ має намір продемонструвати детальну інформацію щодо кожного з 17 летальних випадків, зафіксованих із коронавірусом.

При цьому він звернув увагу, що найбільше летальних випадків – у пацієнтів із цукровим діабетом.

“Люди старшого віку, особливо з хронічними захворюваннями, які пригнічують імунну систему, сьогодні в групі ризику”, – констатував він.

За словами Ляшка, найбільше випадків захворювання – у групі осіб 50-59 років.

Як повідомлялося, в Україні станом на 10:00 середи, 1 квітня, підтверджено 669 випадків гострого респіраторного захворювання Covid-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, 17 хворих померли, 10 одужали.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com