Віктор Ляшко заявив, що всіх померлих від пневмонії перевірять на коронавірус

23.03.2020, 15:31
67306

Усіх померлих за останні дні від пневмонії перевірять на коронавірус.

Читайте також: МОЗ розглядає можливість продовження карантину, – Ляшко

Як інформує Інтерфакс-Україна, про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“МОЗ дасть чіткі вказівки патологоанатомам, що здійснюють розтин померлих, зокрема від пневмонії, щоб у всіх померлих сьогодні й раніше з діагнозом пневмонія було взято зразки матеріалу для дослідження на наявність коронавірусу”, – сказав він на прес-брифінгу в Києві у понеділок.

Ляшко пояснив, що йдеться про нові стандарти надання медичної допомоги, які розробляє робоча група при Міністерстві охорони здоров’я. У них також будуть прописані оновлення та підходи до надання медичної допомоги, лікування, санітарного сортування.

“Будуть чітко прописані критерії, хто, коли і як буде госпіталізований або переведений у відділення інтенсивної терапії. Ми робитимемо все, щоб отримати реальну картину нашої системи, як вона виявляє випадки захворювання, як лікує. Ми будемо мати ретроспективний аналіз всіх випадків, щоб розуміти, як спрацювала систем охорони здоров’я”,– сказав Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com