“Вірогідність дуже висока”: Херсонська ОДА про ймовірність виявлення коронавірусної інфекції

19.03.2020, 10:33
66903

Про ситуацію з протидії поширенню коронавірусу в Херсонській області розповів директор департаменту здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко під час позачергової сесії обласної ради, повідомляє День.

Читайте також: В Маріуполі зафіксовано перший випадок зараження на коронавірус

“У нас на сьогоднішній день до закладів охорони здоров’я звернулися і госпіталізовані сім людей. Вірогідність наявності коронавірусу в однієї людини я оцінюю як дуже велику, високу. Аналіз передано до міста Києва, жінка знаходиться у боксі інфекційної лікарні, її лікують відповідно до протоколу, як від коронавірусної інфекції”, – повідомив Віктор Короленко, підтвердивши, що жінка повернулася з Італії.

В ніч на 18 березня, каже Короленко, довелося госпіталізувати чоловіка, який повернуся з Польщі, за допомогою поліції.

“Молода особа, приїхав з Польщі, захворів, є покази до госпіталізації. Він просто випхав медиків швидкої зі своєї квартири. Швидка поїхала. Довелося викликати іншу швидку, знову екіпіровану, але вже з поліцією. Ми його завезли, і в інфекційній зараз він лікується”, – говорить Короленко.

У Херсоні медики чергують і на автовокзалі, зустрічаючи автобуси, які приїздять з інших країн.

“Це більше 350 людей, в тому числі й з Італії. Вони всі обстежуються, перевіряються. Я вважаю, що це правильно, ми повинні володіти інформацією”, – говорить начальник департаменту здоров’я.

19 березня у Херсон, до обласної інфекційної лікарні мають надійти 200 швидких тестів для виявлення коронавірусу, додає Короленко.

Під час позачергової сесії Херсонська обласна рада виділила “на обладнання та засоби для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19”. За рахунок цих коштів планується придбати 18 апаратів штучної вентиляції легень та спецкостюми для лікарів.

Читайте також: В Івано-Франківську госпіталізували 9 осіб з підозрою на коронавірус

18 березня 10 млн гривень на закупівлю додаткових апаратів штучної вентиляції легень для херсонських лікарень та систем захисту для медиків виділила і міська рада Херсона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com