Вірусолог пояснила, чому для школярів та студентів варто продовжити карантин

20.04.2020, 11:47
70090

Випускати школярів і студентів на навчання навесні не слід.

Читайте також: У МОЗ озвучили вартість лікування від коронавірусу в Україні

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявила доктор медичних наук, завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського НАМН України Алла Мироненко.

За її словами, це призведе до загострення епідемічної ситуації

“Я впевнена, що випускати школярів та студентів на навчання зараз навесні не слід. У них уже налагоджене дистанційне навчання і нехай би вони так і закінчили навчальний рік. Коли мова йде про випуск із вищого навчального закладу чи школи, то в такому випадку можна в індивідуальному порядку призначати їм тестування за необхідності. А щоби всі вони збиралися в одному класі чи аудиторії – це призведе до загострення епідемічної ситуації”, – заявила Мироненко.

Вона також додала, що можна запустити транспорт за умов дотримання правил карантину.

“Можна запустити транспорт, але за умови, що всі будуть дотримуватися масочного режиму, обробляти руки чи рукавиці. Щоби якось життя відновлювалося – це теж правильно. Метрополітен можна було взагалі, мабуть, не зачиняти, але не пускати в метро людей із відкритим обличчям, без маски… По-друге, треба, щоби люди слідкували за руками, тому що через руки навіть більша ймовірність інфікуватися, ніж через відкрите обличчя. Це, звичайно, якщо в транспорті їде п’ять людей, а не, наприклад, п’ятдесят. Але в будь-якому разі за щільного пасажиропотоку всі повинні бути в масці”, – сказала вірусолог.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com