Віталій Кличко передав бійцям 112 бригади ТрО Києва майже 500 дронів від громади столиці

7.03.2024, 14:32
155388

Мер Києва Віталій Кличко передав майже пів тисячі дронів бійцям 112 окремої бригади територіальної оборони Києва, які захищають Донбас. БПЛА придбані за кошти столичного бюджету.

Читайте також: Німеччина виділяє мільйони євро на артилерійські снаряди для України

Про це Кличко повідомив у Telegram.

«Громада Києва продовжує допомагати нашим захисникам. Чергова партія такого необхідного обладнання – майже 500 БПЛА різних типів, закуплених за кошти столиці, вирушили на Донбас до бійців 112-ї бригади ТРО міста Києва», – повідомив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що минулого року місто спрямувало за запитами 112 бригади на її оснащення понад 236 мільйонів гривень. І продовжує допомагати цього року.

«Загалом за кошти громади бригада придбала вже понад 2000 БПЛА. Зокрема, 1850 FPV-дронів, 4 важких ударних бомбера, 235 розвідувальних БПЛА. Бійці зазначають, що цей вид озброєння допомагає нищити ворога більш ефективно і зберігати життя захисників», – наголосив Кличко.

Також, за його словами, на кошти, виділені столицею, військові 112 бригади обладнали полігон для підготовки бійців, ремонтують автомобілі та транспорт спецпризначення.

Кличко запевнив, що громада Києва і надалі допомагатиме всім військовим.

Раніше повідомлялося, що у 2023 році Київ виділив на допомогу ЗСУ 7 мільярдів гривень, або 10% бюджету міста. У 2024 році на програму «Захисник Києва» Київрада виділила вже майже 5 млрд гривень, і підтримка військових збільшуватиметься, заявив Віталій Кличко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com