Військове вітання “Слава Україні! Героям Слава!” закріплять наказом Міноборони України

17.02.2020, 16:10
63569

Міністерство оборони має намір закріпити військове вітання “Слава Україні” у спеціальному відомчому документі.

Читайте також: “Слава Україні”: глава ФІФА “помилився”, коли дякував Путіну

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства, пише УНІАН.

У МОУ підкреслюють, що втрата чинності закону “Про стройовий статут ЗСУ” жодним чином не скасує військове вітання.

“У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України “Про визнання таким, що втратив чинність Закону України “Про стройовий статут Збройних Сил України», Міністерство оборони України надає роз’яснення з приводу низки важливих питань. Серед них абсолютно невірне тлумачення щодо скасування в українській армії військового вітання “Слава Україні! – Героям слава!”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, спеціальним наказом в оборонному відомстві хочуть визначити: стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та із зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду; місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення; обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

“У відповідному наказі Міністерства оборони України будуть збережені визначені на даний час вимоги щодо виконання військового вітання, а саме вітання: “Слава Україні!” та відповіді на нього: “Героям слава!”, – запевняють у Міноборони.

Як повідомлялось, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо вітання “Слава Україні! – Героям слава!”. Законом закріплюється привітання у Збройних силах України та в Національній поліції “Слава Україні!” та відповідь “Героям слава!”.

Законом вносяться зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, Статуту гарнізонної та вартової служб ЗСУ і Стройового статуту ЗСУ, а також до закону “Про Національну поліцію України” щодо встановлення нового військового вітання, а також впорядковано Ритуал підняття Державного прапора України.

Також у законі закріплено звернення “пане (пані)” замість “товаришу”, хоча в першому читанні пропонувалося залишити і звернення “товариш”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com