Вітольда Фокіна звільнено з посади першого заступника голови української делегації в ТКГ

30.09.2020, 13:31
85446

30 вересня, Вітольда Фокіна звільнили з посади першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі через його скандальну заву, що не існує підтверджень того, що на Донбасі триває війна Росії проти України.

Читайте також: ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення сил на Донбасі

Раніше очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін повинен піти з ТКГ. Керівництво української делегації у ТКГ оприлюднило заяву, в якій також засуджує його висловлювання. 30 вересня зранку в Офісі президента також заяви Фокіна назвали неприйнятними і повідомили, що їм вже надана належна оцінка.

Нагадаємо, 29 вересня перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі заявив депутатам комітету з держбудівництва, що: не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30-ти країн, та переконаний у необхідності амністії для бойовиків. Це не перша скандальна заява 87-річного Фокіна. Раніше він, наприклад, називав бойовиків “повстанцями”. Усі члени парламентського комітету, за винятком представників “ОПЗЖ”, звернулися до президента з проханням відкликати Фокіна з української делегації в Мінську.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com