«Влада має долати причину здорожчання товарів», – Юрій Гупало

3.02.2022, 13:01
110621

В Україні продовжують зростати ціни на енергоносії, що є головною причиною збільшення вартості продуктів харчування. Тому, центральна влада має долати причину здорожчання товарів, а не намагатися боротися адміністративними методами з подорожчанням продуктів, запроваджуючи державне регулювання цін. Такої думки дотримуються в «УДАРі Віталія Кличка».

Читайте також: Зараз потрібно посилювати тероборону, а не послаблювати місцеву владу, – “УДАР”

«Як ми бачимо, меморандум між урядом та українськими виробниками, який мав би стримувати зростання цін на газ, не працює. Тому, як результат, нас попереджають про зростання цін на продукти харчування.

Нині ж, влада розглядає можливість впровадження «продуктових талонів», які можна буде отримати у застосунку «Дія». Насправді ж, ця пропозиція виглядає дещо недоречною, адже основна група людей, яка потребуватиме такої підтримки – це пенсіонери, які переважно не мають цього застосунку і смартфонів», – впевнений лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

Практику держрегулювання цін, навряд чи можна назвати новою для України. Державне регулювання цін соціальної групи харчових продуктів, у нашій країні, було скасоване рішенням уряду з липня 2017 року.

Саме тому «УДАР Віталія Кличка» закликає уряд відмовитися від заздалегідь неефективних заходів, а розпочати роботу над активізацією ринкових механізмів зниження цін, створенням сприятливого інвестиційного клімату та стимулюванням вітчизняних виробників продовольчої продукції. Українська влада має створювати нормальні умови для виробників, а не регулювати ціни на продукти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com