Влучив у голову: під час полювання волинянин застрелив товариша

27.12.2020, 13:11
92115

Мешканцю Любешівського району, обвинуваченому у вбивстві через необережність під час полювання, винесли вирок.

Читайте також: Вбивство “батька” ядерної програми Ірану названо злочинним актом

Трагедія сталася навесні цього року приблизно за один кілометр від села Гречища, – повідомляє Любешівська газета “Нове життя”.

Як ідеться у вироку, під час полювання обвинувачений, заряджаючи мисливський карабін «Маузер-98К», направив ствол у напрямку товариша і, переводячи перемикач запобіжника зброї в крайнє ліве положення, ненароком здійснив пострілу, яким влучив йоому в голову. Від отриманої травми чоловік помер на місці.

До обставин, що пом’якшують покарання, суд зарахував каяття обвинуваченого, який жалкує про скоєне, сплатив потерпілій 4999 гривень як часткову компенсацію за шкоду, а також з’явлення із зізнанням. Обставин, що обтяжують покарання, не встановлено.

Суд визнав мешканця Великого Куреня винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 119 Кримінального кодексу України і призначив покарання у виді обмеження волі на строк чотири роки. Також призначив додаткове покарання у виді позбавлення права полювання строком на три роки. Однак на підставі ст. 75 ККУ чоловіка звільнили від основного покарання, якщо він упродовж двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com