Вночі збитий російський дрон впав на території Румунії

14.12.2023, 15:00
151303

На території Румунії вночі 14 грудня впав один із російських безпілотників, який був збитий під час атаки на українську портову інфраструктуру на Дунаї.

Читайте також: Збив військового на блокпосту: суддя Тандир продовжує отримувати зарплату, перебуваючи у СІЗО

Про це повідомило Міністерство оборони Румунії.

Зазначається, що поблизу села Грінд, яке розташоване за 6,5 км від кордону з Україною та приблизно за 8 км від порту Рені, утворилася вирва глибиною 1,5 м.  Відомство заявило про “можливу ймовірність” того, що це був БпЛА росіян.

У міністерстві наголошують, що румунські винищувачі F-17 і військові літаки Eurfighter, що належать члену НАТО Німеччині, були підняті в повітря по тривозі. Через інцидент Бухарест розпочав розслідування.

“Міністерство рішуче засуджує напади РФ на окремі об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”, – заявило румунське міністерство.

Тим часом видання ntv пише, що Німеччина ідентифікувала російські літальні апарати. Зазначається, що атаку зафіксували о 21:42 за німецьким часом. Вона контролювалася багатонаціональним командним пунктом командування ВПС НАТО. Втім, наказу НАТО про збиття не було. Один дрон, за попередніми даними, вибухнув над Румунією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com