Вогняні смерчі в Росії спалили понад 300 житлових будинків (фото)

8.05.2023, 18:03
140232

Понад 300 житлових будинків та 3900 будівель знищено вогнем у Курганській області (Росія) внаслідок перекидання вогню на будівлі природних пожеж. У вогні загинули щонайменше шість жителів області, ще 14 людей постраждали — медики діагностували у більшості опікові травми, усіх людей госпіталізовано.

Читайте також: У Міноборони України попередили про можливе загострення 9 травня

Про це пишуть місцеві телеграм-канали.

Окрім Курганської, лісові пожежі охопили Тюменську та Свердловську області. На території всієї Курганської області оголошено надзвичайну ситуацію.

За даними на ранок 8 травня, у Свердловській області вогнем охоплено понад 54 тисячі гектарів землі. Згоріли кілька десятків будівель, мешканців низки населених пунктів евакуйовано. Окрім цього, вогонь охопив трасу Єкатеринбург — Курган, також пожежа почалася в селі Бутка.

Святковий салют та парад на честь 9 травня у місті скасували. Про це заявив губернатор області Вадим Шумков.

Вчора поблизу шосе Тюніна вогняний смерч заввишки понад 10 м кілька годин кружляв з обох боків автотраси, де розташовані десятки садових та дачних товариств, а також мікрорайон Смоліне.

Постраждали село Плоська та село Юлдус Шадринського округу. Ще декілька населених пунктів у Каргопільському та Шатровському округах. За словами губернатора, величезна кількість людей втратила майно, є постраждалі та загиблі.

“Роботи з гасіння пожеж та ліквідації їхніх наслідків проводяться у цілодобовому режимі”, — заявили рятувальники.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com