Володимир В’ятрович: “Невдоволення Польщі та Ізраїлю – результат російської пропаганди”

12.03.2021, 11:35
95393

Нардеп від “Євросолідарності” і колишній керівник Інституту нацпам’яті Володимир В’ятрович назвав демаршем невдоволення Польщі та Ізраїлю, пов’язаного з присвоєнням стадіону в Тернополі ім’я командувача УПА Романа Шухевича. В’ятрович заявив, що це результат російської пропаганди, – повідомляє ASPI News.

Читайте також: Володимир В’ятрович склав присягу народного депутата у сесійній залі

Про це він заявив у Facebook у четвер, 4 березня. Нардеп звернув увагу на те, що перші вулиці з назвою на честь Шухевича стали з’являтися в Україні ще в 90-х роках минулого століття. Однак ні Польщу, ні Ізраїль це не турбувало. За словами В’ятровича, всього в Україні існує близько восьми десятків вулиць Романа Шухевича.

“В Україні близько 80 вулиць Романа Шухевича. Більшість з них з’явилися на карті населених пунктів у 1990-ті, незабаром після відновлення незалежності України. Саме в той час, коли встановлювалися дипломатичні відносини України з іншими державами, коли українські міста встановлювали партнерські відносини з містами інших країн. Нікому, в тому числі в Польщі чи Ізраїлю, це не заважало”, – повідомив В’ятрович.

За словами В’ятровича, заяви Польщі та Ізраїлю є результатом російської пропаганди. Нардеп зазначив, що дискредитація української історії активно почалася з 2005 року. Протести Польщі та Ізраїлю в даному питанні, що стосується присвоєння стадіону в Тернополі імені Романа Шухевича, він у своєму повідомленні назвав демаршем.

Як повідомлялося, польське місто Замостя вирішило припинити співпрацю з Тернополем через перейменування міського стадіону на честь головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича. Також Замостя призупиняє спільний грантовий проєкт на 69 тисяч євро.

Також повідомлялося, що посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон засудив рішення міської ради Тернополя про перейменування місцевого футбольного стадіону на честь головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Також він рішуче зажадав скасувати вказане перейменування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com