Володимир Зеленський назвав причину звільнення Луценка з посади генпрокурора

11.06.2019, 22:50
28768

На сайті Верховної Ради України опубліковано текст подання президента Володимира Зеленського, який додається до проекту постанови щодо звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора. Як відомо з документу, причиною звільнення Луценка є відсутність вищої юридичної освіти.

Читайте також: У парламент внесли подання на звільнення Луценка

″Відповідно до закону України ″Про прокуратуру″ особа, що претендує на адміністративну посаду в прокуратурі, має відповідати загальним вимогам, що висуваються до особи, яка обіймає посаду прокурора. Такими вимогами є наявність вищої юридичної освіти, стаж роботи в галузі права, володіння державною мовою. Водночас закон містить і додаткові кваліфікаційні вимоги для прокурорів, що претендують на посади в прокуратурах вищого рівня – регіональних прокуратурах та Генеральній прокуратурі України″, – йдеться в документі.

Також у поданні зазначається, що, зокрема, закон України ″Про прокуратуру″ встановлює обов’язкові вимоги, яким повинен відповідати і генеральний прокурор – стаття 27 закону передбачає, що прокурором Генеральної прокуратури України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше п’яти років.

″Луценко не відповідає встановленим законом України ″Про прокуратуру″ вимогам до генерального прокурора України, а тому не може перебувати на цій посаді, а його призначення на посаду відбулось із порушенням Конституції України та закону України ″Про прокуратуру″. У зв’язку з цим відповідно до статей 8, 102, 1311 Конституції України вношу подання про звільнення Луценка з посади генерального прокурора України″, – йдеться в президентському поданні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com