Володимир Зеленський назвав умову, за якої може піти у відставку

20.01.2020, 17:10
60404

Президент Володимир Зеленський заявив, що має на меті побороти корупцію в Україні. Проте якщо б його самого звинуватили у справжній корупції − він готовий скласти свої повноваження. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю The Times of Israel відповідаючи на питання, щоб він робив, якби його звинуватили в корупції. Журналісти навели приклад прем’єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, якому висунули офіційні звинувачення у корупції та хабарництві. Повідомляє канал 24.

Читайте також: Зеленський анонсував реформу подвійного громадянства

“Якби мене звинуватили в якійсь справжній корупції − пред’явили не політичні звинувачення, а щось, що дійсно було − тоді, відповідно до Конституції, мені довелося б піти у відставку”, − сказав Зеленський.

Він додав, що на посаді президента України планує боротися з корупцією в країні, але це тривалий процес.

Глава держави нагадав, що наразі в Україні проходить реформа прокуратури − були звільнені декілька тисяч прокурорів, а сотні повинні пройти повторну кваліфікацію. На черзі − реформування служб безпеки, щодо яких Верховна Рада приймає закони.

Читайте також: Зеленський розповів про свої релігійні погляди

Також президент розповів про проблеми в судовій системі України і нагадав про початок роботи Вищого антикорупційного суду.

“Ми призначили нового керівника Державного бюро розслідувань, і вона реформує ієрархію. Ми запровадили Антикорупційний суд у вересні. З цим багато проблем, як і з усім судовим процесом в Україні. Це довга битва. Але, коли у нас будуть сильні ці інститути, ми припинимо всю корупцію”, −  наголосив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Може використати всі можливості юі побороти корупцію. Почати треба з чиновників типа Коболєв які викомстовують недолугі закони і збагачуються. Встановити жорсткий контроль за роблю всіх чиновників. За зловживання не жаліти,не давати їм права на викуп і тому подібне. Прокуратура і СБУ хай працюють. Землю не продавати, бо останній дурень це робить. Не є влада, яка не може дати можливість українцям обробляти землю.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com